Kada treba dušek da se zameni?

Generalno pravilo je da bi dušeke trebalo menjati na 5 do 7 godina, ali dobar dušek će te služiti kako treba i preko 10 godina. Ako otkriješ ulegnuća i neravnine na tvom dušeku, to je znak da je vreme da se menja. Dušek koji je spreman za menjanje je odgovoran za loš san i celokupan zamor tvog tela, bolove u leđima i vratnom delu.

Kako izabrati pravi dušek za moje potrebe?

Zato smo mi tu!
Ako ti se svidi neki dušek, provedi na njemu 10ak minuta u ležećem polažaju neokrećući se da vidiš kakav utisak ostavlja. Nikada ne procenjuj kvalitet i udobnost dušeka šakom i stiskanjem, jer to nije merodavno. Morate da se legne na željeni dušek i tada se stiče pravi utisak. Imaj svoj budžet na umu prilikom kupovine, ali nikad ne dozvoli da ti to bude jedini kriterijum.
Kada pronađeš pravi dušek, odaberi i pravi jastuk, jer će zajedno da omoguće zdrav i dobar san.

Da li je tvrd dušek dobar za leđa (kičmu)?

Ne mora da znači. Mi ne volimo te stereotipe. Tvrdoća tu nije ključna, važna je potpora koju dušek pravi telu, da li je ona srednje tvrdoće, meka ili tvrda to je subjektivni osećaj. Kada legneš na svoj dušek, trebalo bi da osetiš udobnost i potporu telu, bilo da ležiš na leđima, stomaku ili na boku. Kičma uvek mora da stoji pravo, kako dok stojimo, tako i dok ležimo!

Koja je Razlika između organiskih dušeka i regularnih dušeka?

Ne postoji uspostavljen standard regulisanja i potvrdе “organskog” dušeka, što je dovelo do razumljive konfuzije kod potrošača. Većina dušeka je napravljena od pena izvedenih iz nafte. Ako si u potrazi za nečim napravljenim od prirodih materijala i ekoloških dušeka, Milky way i Orion dušeci su za tebe.

Kako održavati dušek?

Kada tvoj novi dušek stigne, može imati blag „novi“ miris. Ostavi ga otkrivenog da “diše” u provetrenoj prostoriji i miris će nestati posle nekoliko sati. Koristi čvrste krevetne okvire i podloge naročito kod bračnih kreveta, da ne bi došlo do savijanja. Iako je veoma zabavno, savetujemo da ne dozvoliš deci da skaču po dušeku kao na trambolini jer to može da ubrza habanje dušeka.
Skidajuću navlaku peri u skladu sa instrukcijama na deklaraciji.

Koji je najbolji dušek za decu i bebe?

Dušeci za bebe bi trebalo da budu tvrđi da bi se lakše okretale po njemu. Za mlađu decu se preporučuju latex dušeci, jer su prirodni i pružaju neophodnu potporu telu.

Da li treba redovno okretati i rotirati dušek?

Prati uputstva proizvođača. Većinu dušeka sa žičanim oprugama treba okretati da bi mu se produžio vek trajanja i sprečilo pravljenje ulegnuća na mestima koja trpe najveći pritisak tela prilikom spa-vanja. Što se KINGLY dušeka tiče, oni su jednostrani i dvostrani, ali okretanje i rotiranje nije potrebno zbog velikih gustina hladno livenih pena koje se koriste u izradi i koje sprečavaju nastanak ulegnuća.

NAJČEŠĆA PITANJA
pitanja

Jastuk

Svi imamo svoj doživljaj udobnosti. Zato je najvažnije pronaći dušek koji pruža osećaj koji ti odgovara, ali i funkcionalnu ulogu, odnosno podršku telu na ključnim tačkama.

Zaštita

Kako bi se izbeglo flekanje i skupljanje prljavštine na ne tako jeftinoj investiciji kao što je dušek, uvek su morale da se koriste zaštitne navlake koje su to sprečavale. Današnje su od prijatnih, u velikoj meri prirodnih materijala, lako se skidaju i peru u mašini.

Posteljina

Iako su dušeci i navlake presvučeni vrlo prijatnim i dobrim materijalima, posteljina je ono što dolazi u direktan dodir sa kožom. Ona može mnogo doprineti ukupnom užitku. Časti se novom posteljinom kad kupiš novi dušek, biće ti drago da jesi.

Dušek je osnova kvalitetnog sna i uspešnog dana,
ali aksesoar je takođe od velikog značaja.
Prođimo onaj najvažniji i očekuje te najslađi san u životu.

VAŽNI DODACI
pre

Pokazalo se da su dušeci od hladno livenih pena najnapredniji. Hladno livene pene vrhunskog kvaliteta ne zahtevaju mešanje sa drugim vrstama pena radi udobnosti, već su same po sebi idealne udobnosti I kvaliteta. Kombinacijom karakteristika pene dobija se na tvdoći, odnosno mekoći, funkcionalnosti i trajnosti. U zavisnosti od tipa pene i njene gustine, dobijaju se različite karakteristike dušeka i specifičnost osećaja.

IDEALNO JEZGRO – PENA
potpora

PRUŽANJE POTPORE

Idealan dušek će se prilagodi tvojoj anatomiji, “upiti” i podupreti odgovarajuće regije tako da pruži udobnost ali uvek drži tvoju kičmu pravom dok spavaš

opustanje

OPUŠTANJE NAPETOSTI

Idealan dušek će potporom omogućiti da se mišići koji trpe najveći teret tokom celog dana, a naročito leđni, rameni i vratni, potpuno opuste i regenerišu

temperatura

KONTROLA TEMPERATURE

Idealan dušek omogućava da tvoje telo u snu zadrži neutralnu temperaturu. Površinski materijali su zaduženi za protok vazduha i kontrolu vlažnosti, kako bi telesna temperatura imala balans.

pokreti

REAKCIJA NA POKRETE

Idealan dušek ti omogućuje nesmetano okretanje i pokrete koje svi pravimo tokom sna. U isto vreme, on mora da spreči da ti tvoji pokreti probude osobu sa kojom deliš krevet.

Obaveze idealnog dušeka

Osećaj

Prosečan čovek za života provede 205.000 sati spavajući. Zato je važno kakav je osećaj kad legneš na svoj dušek. Međutim, svi imamo svoj doživljaj udobnosti. Pronađi dušek koji pruža osećaj koji tebi odgovara, ali i funkcionalnu ulogu, odnosno podršku telu na ključnim tačkama.

Cena

Kupovina dušeka jeste investicija u kvalitetan život, što je izuzetno važno, ali svako ima svoj budžet naravno. Ne vodi se samo jednim kriterijumom. Odaberi ono što ti je prihvatljivo po ceni, ali samo ako pored toga pruža dobar osećaj, pravu potporu telu i kvalitetan materijal.

Trajnost

Tvoja investicija će se isplatiti ako je dušek kvalitetne strukture i od kvalitetnih materijala. Takav dušek će biti trajan, ispuniti tvoja očekivanja i omogućiti dobar san za sledećih bar 10 godina.

Osnove
logo-home

Vodič za kupovinu idealnog dušeka

Ovo je jednostavan vodič kroz kraljevstvo
dušeka i služi da ti pojasni najvažnije stvari
pri odabiru idealnog dušeka za tebe.

skroluj gore